Producent: Grupa Azoty Zakłady Azotowe Kędzierzyn S.A.
Skład:
Formuła nawozu: N(CaMg) 27,5-(3,5-4) + (B) 0,2%
Klasa ziarnowania: granule 2-5 mm, nie mniej niż 95%
Gęstość nasypowa: 0,98 kg/dm3
N (azot całkowity): 27,5%
N (azot amonowy): 13,8%
N (azot saletrzany): 13,7%
CaO (rozpuszczalny w wodzie): 3,5%
MgO (całkowity): 4%
Mikroskładniki: B (0,2%)
Przeznaczenie i stosowanie
Salmag z borem® zaleca się stosować
- w pierwszej kolejności pod rzepak oraz pod kukurydzę i buraka tak w uprawie na oborniku, jak i bez obornika
- pod inne okopowe (ziemniak, marchew pastewna),
- rośliny motylkowe,
- w uprawie warzyw (m.in. cebula, por, warzywa kapustne i korzeniowe)
- sadownictwie
- Pod zboża i trawy w uprawie polowej
Przechowywanie
Salmag z borem® jako produkt wysoce higroskopijny należy przechowywać w czystych i suchych budynkach magazynowych o niepalnym podłożu, izolującym od wilgoci.
Salmag z borem® należy zabezpieczyć przed:
- działaniem wody i opadów atmosferycznych,
- bezpośrednim nasłonecznieniem,
- mechanicznym uszkodzeniem opakowania,
- nagrzewaniem powyżej 30oC.
Więcej informacji na