SALMAG Z BOREM

Producent: Grupa Azoty Zakłady Azotowe Kędzierzyn S.A.

Skład:

Formuła nawozu:     N(CaMg) 27,5-(3,5-4) +  (B) 0,2%

Klasa ziarnowania:  granule 2-5 mm, nie mniej niż 95%

Gęstość nasypowa: 0,98 kg/dm3

N (azot całkowity):   27,5%

N (azot amonowy):  13,8%

N (azot saletrzany): 13,7%

CaO (rozpuszczalny w wodzie): 3,5%
MgO (całkowity):    4%
Mikroskładniki:       B (0,2%)

Przeznaczenie i stosowanie

Salmag z borem® zaleca się stosować

  • w pierwszej kolejności pod rzepak oraz pod kukurydzę i buraka tak w uprawie na oborniku, jak i bez obornika
  • pod inne okopowe (ziemniak, marchew pastewna),
  • rośliny motylkowe,
  • w uprawie warzyw (m.in. cebula, por, warzywa kapustne i korzeniowe)
  • sadownictwie
  • Pod zboża i trawy w uprawie polowej

Przechowywanie

Salmag z borem® jako produkt wysoce higroskopijny należy przechowywać w czystych i suchych budynkach magazynowych o niepalnym podłożu, izolującym od wilgoci.

Salmag z borem® należy zabezpieczyć przed:

  • działaniem wody i opadów atmosferycznych,
  • bezpośrednim nasłonecznieniem,
  • mechanicznym uszkodzeniem opakowania,
  • nagrzewaniem powyżej 30oC.

Więcej informacji na 

Brak możliwości komentowania